21.10.11

Dugaan

Alhamdulilah bersyukur sangat sebab selamat sampai ke Penang..
home sweet home!
banyak sangat dugaan yg menimpa..

bersyukur pada Allah sebab lindungi kami semua.
yesterday aku ngan kwn2 aku eksiden..

2 kali eksiden sebelum sampai ke rumah..
first kt Bahau sebab langgaq anjing..time tuu aku tidoq..kawan aku putri ngan wan the owner of the car, kata depa langgaq anjing besaq gila..time tuu wan tengah laju dan tak sempat nak brek sebab anjing 2 tengah jalan dan kalu brek pun mesti keta belakang akan langgar..so terus langgar anjing..aku time tuu cuma terasa terhentak kuat sangat,,then aku bangun and wan pun berhenti tepi jalan..habis depan keta diee,bumper hancur..so tersadai la kami kat tepi jalan..nasib baik ada rabi n the gang,depa pun berhenti tunggu ngan kami.walaupun tak berapa rapat,depa mmg baik sebab sanggup tunggu..tnx guyzz!
lepas tuu ada orang datang rasanya pekerja workshop keta..so kami pun follow die.. sampai la kat Senawang..
then kwn-kwn si pekerja workshop ni pun turun..nak habaq kat hampa muka depa ni serius menakutkan mcam penyagak pun ada mcm perogol bersiri pun ada..aku dlm hati time tuu berdoakan agar depa ni tak mengganas..nak tak nak kami kena naik salah keta pekerja kat workshop tu sebab nak bwk kami pi police station buat report utk claim insurans..masa otw nak pi police station kami eksiden kali ke 2 sebab time tuu si driver cakap fon & masa tu ada keta kuar dari simpang tiba-tiba berhenti dan si driver brek maybe jalan licin sebab hujan truss buummmm langgar!!
kami pun tersadai sekali lg tepi jalan..lepas tu ada pekerja lain dari workshop tu dtg and ambik kami.,,
habis selesai urusan kt police station, cousin Wan pun dtg ambik kami dan pi terminal Seremban 2 nak beli tiket bas balik..di sbbkan keta tersadai kat workshop selama smggu kami pun terpaksa naik bas.
time tuu memang lapaq gila,mengantuk semua ada..mak bapak kami, kawan-kawan kami yg lain jgn ckp la..depa risau sangat..
nak buat macam mn kami dah besaq so kena la belajaq utk survive..
kami pun naik 1 bas balik utara.alhamdulilah semua selamat sampai.. maybe apa yang terjadi ada hikmahnya..tima kasih Allah kerana melindungi kami ;)





Post by wanie

5 kuman kumin:

Cik Ca'ah said...

gila byk dugaan
kalau bapak aku
mmpos la dia nk bg aku balik mcm tu dah

bestiesbeat said...

2 la..nak bt mcm mn.kt seremban weh nak tidoq kat mn..nak pi umah cousin kwn aku,,segan la plak nak mnyusahkan org.trpaksa la blik jga mlm tu

Azyyati Elias said...

wei, korang tade pape ke? tatau pulak yg korang accident...tp perkataan mengganas tu kelakar la wani...heheh

bestiesbeat said...

ati~oh ktorg xde pape pun..
kelakar ko ckp..betol la..
dorg ni mcm bkn org2 baik jaaa.
sebab cousin wan cko dorg 2 jenis tolong orang tipu orang.

Azyyati Elias said...

Bagus la korang tade pape. Alhamdulillah. Tak, maksud aku perkataan mengganas tu je. A'ah la betul jugak, org camtu susah skit nak percaya....tapi alhamdulillah tak kena pape...

 
Blogger design by Laila Mahfol