15.10.11

Gunung Ledang

Wahhhhhh dah lama tak update story aku kt blog ni..
sebenaqnya aku lupa yang aku da blog.hampir sebulan tak singgah blog ni.."busy sangat la"
pejam celik pejam celik rasanya dah sebulan aku dok muadzam untuk semester baru nie..
aku tak suka sangat tempat ni ;p sedaq tak sedaq dah 2 tahun dok kat muadzam shah "yang tercinta ni", sepatutnya aku patut bersyukur sebab ni tempat aku menimba ilmu, ni dak complain jaa keja aku.
ok la ni lupakan muadzam buat sementare waktu..mari bercerita tentang gunung ledang waterfall!!!!!
hari ni routine harian berubah sedikit kalau hari sabtu macam ni bangun tidoq lewat opppsss..then pi pasar utk lunch sebelum balik beli makan utk malam.prepare siap-siap tapi ptg dah bedal semua mknan smpai hbs, malam terpaksa la berlapar, kalau tak tahan sangat megi jadi menu utama utk dinner,,apa nak buat hidup bujang ;p
so berbalik pada waterfall, tadi aku komen kt facebook ni la result nya ;

ni semua dasar dengki belaka

pagi-pagi dalam kul 9 ktorg dah bertolak, semangat nak mandi waterfall sambil berpicnic
kami pi dalam 11 orang, aku,evlyn,putri,ain zahian,azyyati,lisma,shikin,opie,syimir,mirul dan sayid..
sampai sana dalam kul 11,kami mula carik port yg best utk lepak.. panjat punya panjat gunung ni rasa dah macam jungle tracking la plak penat siot..memandangkan hari sabtu so memang ramai la yg dtg so agak susah nak carik tempat yg kosong. dah akhirnya ktorg ambik keputusan utk lepak dan letak semua makanan yg ktorg bawak dicelah-celah batu..tak jauh dari ktorg rasa nya budak-budak high school dtg picnic siap bakaq satay bagai dasyat-dasyat..lepas tu kami pun start la terejun dalam air..sejuk weeeiiii...baru masuk kaki naik semua bulu roma aku..


nie muka ktorg masa otw pi gunung ledang,ambik masa dalam 2 jam gak



Masa ni semua baru masuk dalam air,, haa hampa nampak dak belakang aku ada couple yang baju merah tu, sebelum kami sampai, depa ni memang dok ada dah, rasa nya depa ni muda lagi dan tak kawin lagi, selamba ja buat maksiat depan kami tanpa rasa malu, so kami buat plan pi dok keliling depa sambil buat bising agar depa blah secepat yang mungkin..
kami memang bising gila sambil percik air rasa nya kena kat couple tuu jugak..depa pun macam naik bengang, si boifren dah giveup ajak si gefren ni blah tapi si si gerfren berbaju merah tu degil die nak dok situ jugak, kami perasan tapi semua buat muka selamba dan kuasai tempat tu macam kami yang punya.. lama jugak laa akhirnya mission completed,depa pon blah,,maybe pompuan tu balik sambil mencarut kat kami,,apa nak buat tempat tu bukan die punya ska ati mak bapak kami la ;p








lama jugak kami berendam, sambil main game,,yela bukan senang nak dtg kan??
nak complain sikit masyarakat kita tak pandai nak jaga kebersihan boleh dikatakan banyak sampah yg dibuang merata-rata dan tandas juga kotor..tapi air yang mengalir masih lagi bersih dan terpelihara ;)
ni jaa gambar yang aku ada..semua orang mandi so masing-masing malas nak pegang kamera sebab tangan basah.

Dah habis berseronok,minggu ni busy ada quiz n presentation tapi tak sabaq nak balik penang minggu ni ;)
daaaaaaaaaaaaaa...

**azyyati skrg ko da ade dlm gambar ;)

Post by wanie

1 kuman kumin:

Azyyati Elias said...

Ehem ehem...amboi laju ye update :p
Gambar aku tade dlm gambar tu....hahaha

 
Blogger design by Laila Mahfol